Persoonlijk Energiemanagement – Organisaties

Aanbod

Hoe medewerkers in 90 dagen hun vitaliteit kunnen verbeteren


Wil jij in jouw organisatie investeren in vitale medewerkers? Binnen dit traject profiteer je van de voordelen van het werken in een groep in combinatie met de kracht van 1-op-1 coaching. In de groepsworkshops staan kennis, inspiratie, samen leren en delen centraal. Tijdens de coachingsgesprekken zoomen we in op de specifieke situatie en doelen van de medewerker en gaan we een laag dieper. Deze combinatie geeft een krachtig effect en op meerdere lagen mooie resultaten zowel op korte als lange termijn.

Zie je dit terug in jouw organisatie?

 • Medewerkers hebben overvolle agenda’s. Ze proberen alle ballen zo goed mogelijk in de lucht te houden, ook als dat betekent dat er na werktijd nog dingen moeten gebeuren.
 • Ze zijn enorm betrokken bij de te behalen resultaten. Tijd om te lunchen schiet er regelmatig bij in en wordt een snelle boterham achter de computer.
 • Je merkt dat ze regelmatig vermoeid naar huis gaan en als je het vraagt zeggen ze dat ze wel eens een gebrek aan energie ervaren.
 • Je krijgt in gesprekken terug dat mensen regelmatig werkdruk ervaren. Bij een aantal medewerkers slaat het door in werkstress wat zijn weerslag heeft op de gezondheid van de medewerker en ook op de productiviteit.
 • Je wilt goed voor ze zorgen, maar vindt het een dilemma of je je wel of niet mag mengen in de leef- en werkstijl van je medewerkers, voordat er echt wat aan de hand is.


Om medewerkers te faciliteren zelf de regie te nemen op hun fysieke en mentale gezondheid zet ik binnen organisaties vaak een combinatie in van groepsworkshops met individuele coaching. Zo ondersteun je medewerkers om in beweging te komen en de kracht van leefstijl te ervaren.

“Ik maak nu bewuster mijn keuzes. En ik merk dat door deze manier van veranderen al veel dingen nu standaard in mijn patroon zitten. De gesprekken heb ik als prima ervaren. Het is echt mooi dat mijn werkgever dit aanbiedt voor haar medewerkers. Het is een onderdeel van goede zorg voor het personeel, zeker in deze roerige tijd.

Medewerker Gemeente Borne

Waarom kiezen voor het ondersteunen van jouw medewerkers?
 • Je wilt dat medewerkers hun werk goed kunnen doen en de mogelijkheden krijgen om het zo goed mogelijk te doen.
 • Je wilt goed zorgen voor jouw medewerkers. En je wilt als organisatie de ondersteuning op dit gebied goed regelen en het liefst preventief inzetten. Je wilt namelijk niet dat stress een serieus probleem wordt.
 • Hoewel de leefstijl van medewerkers een eigen keuze is, kun jij als werkgever een actieve rol spelen om medewerkers bewust te maken hoe zij hun gezondheid en vitaliteit positief kunnen beïnvloeden. En op het werk daar positief in kunt stimuleren.
 • Jij realiseert je dat de gezondheid van medewerkers beide partijen ten goede komt.
 • Gezonde en vitale medewerkers zijn productiever, innovatiever en creatiever. Ze hebben meer plezier in hun werk en verzuimen minder.
 • Je realiseert je ook dat het effect heeft op jouw imago en aantrekkelijkheid als werkgever voor bestaande én nieuwe medewerkers. En dat je daarmee ook goed voor jouw organisatie zorgt.
 • Jij ziet dit als kans om invulling te geven aan goed werkgeverschap.

In een groep

Van elkaar leren geeft herkenning, erkenning en andere perspectieven. Tijdens workshops deel ik kennis en inspiratie en maken medewerkers op interactieve manier kennis met het effect van hun eigen werkstijl en andere leefstijlfactoren op hun energieniveau. Het is praktijk- en doelgericht, wat inhoudt dat medewerkers direct met de kennis en inspiratie aan de slag kunnen om hun energieniveau tijdens de werkdag te verhogen.

Individuele leefstijlcoaching

Coaching is een snelle en effectieve manier om krachtige blijvende veranderingen aan te brengen. Één-op-één kunnen we een laag dieper, zodat inzicht in individuele (belemmerende) patronen ontstaat. Er komt een aanpak tot stand die precies bij de medewerker past. Hij krijgt grip zijn werk- en leefstijl, waarmee hij productiever, zelfverzekerder, blijer wordt. Het vergroot zijn succes in het werk en privé.

Trajecten worden opgebouwd uit een combinatie van kennis, inspiratie én coaching. Zo wordt het praktisch toepasbaar voor ieders individuele situatie en werkt het. De medewerker is in staat zijn productiviteit fors te verhogen en zit beter in zijn vel.