Workshops

AANBOD

Workshop ‘Eigen regie op werkdruk’


Deze workshop is de start naar meer productiviteit, energie en rust bij medewerkers; minder verzuim en een vergroting van het werkplezier.

Medewerkers maken op interactieve wijze kennis met de effecten van werkdruk en -stress. Het gaat over de balans tussen de ervaren werkbelasting en de individuele belastbaarheid. Wanneer deze balans niet goed is, kunnen klachten ontstaan. De positieve functie van werkdruk komt ook aan bod.

Tijdens deze workshop krijgen medewerkers inzicht in de werking van het brein en de effecten van stress op het lichaam. Zij worden zich bewust van hun eigen situatie. De workshop is praktijk- en doelgericht. De opgedane kennis kan direct in de praktijk worden toegepast.
Deze workshop is een goede start voor een individueel coachtraject (of coachingstraject) om grip te leren krijgen op werkdruk en/of -stress.

Ik snap nu beter wat effect is van werkdruk én wat ik zelf kan doen.”
“Heel interessant; ik kijk uit naar de coaching!

Deelnemers Gemeente Raalte

Workshop ‘Kennismaken met de kracht van voeding – Energie voor 10 tijdens je werkdag!’


Tijdens deze workshop maken medewerkers op interactieve manier kennis met de kracht van natuurlijke voeding en een gezonde werk- en leefstijl. Voeding is de basis van onze gezondheid. Ik ga in op de uitgangspunten die alle medewerkers kunnen hanteren en op de effecten van goede voeding en voedingsgewoonten tijdens de werkdag. Ik schrijf niet voor, maar leer medewerkers kijken naar de kwaliteit van producten, zodat zij een afweging kunnen maken wat voor hun situatie passend en haalbaar is. Aandacht, genieten van lekker eten én het voeden van de gezondheid staan daarbij centraal.

Door de vele praktische tips kunnen medewerkers direct aan de slag met het verhogen van hun energieniveau tijdens de werkdag. Goede voeding heeft een bewezen sterke invloed op de vitaliteit en gezondheid van de medewerker.

Goede, leerzame workshop met veel tips.”
“Veel geleerd. Mooie nieuwe inzichten opgedaan.”
“Goede informatie; kan ik echt wat mee tijdens mijn werkdag.”

Deelnemers Gemeente Tubbergen, Dinkelland en Raalte

Workshop ‘Vitaliteit; 6 ingangen naar meer energie en productiviteit’


In deze inspiratieworkshop leren medewerkers over de werk- en leefstijlfactoren die van invloed zijn op vitaliteit. Ze gaan hun eigen doelen achterhalen en ontdekken wat voor hen de ingang is om te werken aan optimaal functioneren op korte en lange termijn.

Daarnaast is er een verdieping op voeding en werkdruk:

  • Medewerkers leren over de uitgangspunten die ze altijd kunnen hanteren bij de keuze van voeding; de basis van gezondheid.
  • En ze krijgen inzicht in de effecten van werkdruk en de kansen om daar grip op te krijgen.
    Ze gaan naar huis met waardevolle praktische inzichten en tips die zij elke dag kunnen toepassen.

Dit kan de start van bewustwording zijn of om nu echt stappen te gaan zetten, zodat ze zich energieker en veerkrachtiger gaan voelen. Zo kunnen ze hun productiviteit fors verhogen en krijgen ze meer werk gedaan in dezelfde tijd. Ook gaan ze ervaren dat ze beter in hun vel zitten. Ze bouwen aan blijvende verbetering, waar zij hun leven lang profijt van hebben.

“In mijn mindset heb ik een grote stap gemaakt van vechten tegen werkdruk en gebrek aan energie naar bouwen aan nieuwe routines. Heel zinvol en leerzaam!”

Deelnemer Gemeente Borne