Voor organisaties

Medewerkers ondersteunen in hun werk- en leefstijl:
een win-win situatie én goed werkgeverschap


In jouw organisatie is de dynamiek groot en wordt er veel van medewerkers gevraagd. Zij voelen zich betrokken en zijn gericht op de beste resultaten zowel intern als extern. Dit leidt tot overvolle werkdagen en tegelijkertijd is het werk nooit af. Een ongezonde werk- en leefstijl zorgt ervoor dat de productiviteit, creativiteit en innovatiekracht, die zo hard nodig is om het werk goed te doen, afneemt.

Hoe herken je symptomen binnen jouw organisatie?

  • Discrepantie tussen groot verantwoordelijkheidsgevoel en balans inspanning en herstel.
  • Aan het einde van de werkdag is er nog veel werk over. Dit leidt tot drukte in het hoofd, ook in de thuissituatie, waar de productiviteit onder lijdt.
  • De complexiteit is groot. Toch wordt vaak niet de tijd genomen om samen de strategie te bepalen, omdat de druk dat het af moet te groot is.


Er wordt veel gevraagd van jouw medewerkers. Dit leidt tot fysieke en mentale druk. Vanuit goed werkgeverschap wil je ze ondersteunen, maar wel zo dat ze zelf de regie nemen over werk- en leefstijl. Ook wil je zorgen dat de drukte en effecten van de ervaren fysieke en mentale druk niet de overhand gaan krijgen in jouw organisatie. Jij realiseert je dat de vitaliteit van medewerkers beide partijen ten goede komt, alleen weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken.

Yvonne Bramer is met Natuurlijk Vitaal vanaf 2017 in samenwerking met onze organisatie aan de slag gegaan met vitaliteit. Onze medewerkers reageren met veel enthousiasme op de aanpak van Yvonne. Haar aanpak resulteert naast positieve effecten op leefstijl ook in eigenaarschap en het stellen van doelen. Inmiddels is het aandachtsgebied uitgebreid naar coaching bij werkdruk en stress.”

Martien Weernink, adviseur organisatieontwikkeling, Concernstaf, Gemeente Borne

Medewerker neemt zelf regie

Natuurlijk Vitaal helpt je om medewerkers de regie te laten pakken door middel van 1-op-1 coaching, workshops en een combinatie van beide.
In drie maanden komen medewerkers aan het stuur van hun eigen mentale en fysieke fitheid. Dat is hét basisgereedschap dat in orde moet zijn om de productiviteit, creativiteit en kwaliteit van het werk te verbeteren. De trajecten van Natuurlijk Vitaal zijn altijd maatwerk, zodat ze afgestemd zijn op de specifieke issues die spelen binnen jouw organisatie. De maatwerkpakketten maken we samen. Ik denk graag mee over de aanpak en mogelijkheden die het beste bij jullie organisatie passen. Ook als jullie in de fase zitten waarin het vitaliteitsbeleid vorm krijgt en de besluitvorming nog moet plaatsvinden, denk en adviseer ik graag mee.

Investeren in de werk- en leefstijl van medewerkers maakt jouw organisatie van binnenuit krachtiger. Het is de ingang naar energieke, fitte en productieve medewerkers die geconcentreerd, met focus en in verbinding hun beste bijdrage aan de organisatie leveren.

“De tools die Yvonne aanreikt kan ik direct toepassen en helpen mij heel goed. Ik voel me steeds krachtiger en meer in balans, ook qua mindset. De coaching is helemaal afgestemd op mij en mijn situatie; heel fijn!”

Deelnemer Persoonlijk Energiemanagement