Yvonne Bramer | Werk- en leefstijlcoach

Yvonne Bramer
Eigenaar Natuurlijk Vitaal,
Werk- en leefstijl coach

Vaak zie ik mensen worstelen met hun werk- en leefstijl; ze hebben niet de kennis en tools om het om te buigen. Het is mijn specialisme om ze grip te laten krijgen op hun werk- en leefstijl, zowel mentaal als fysiek.
Ik bied nuchtere en praktische hulp voor verbeteringen die mensen dagelijks zelf kunnen toepassen. De prioriteiten bepalen we samen. We bouwen aan nieuwe routines die afgestemd zijn op de persoonlijke situatie, waardoor we slimme keuzes maken die blijvend zijn. Zo zorgen we ervoor dat deze mensen bij de 20% horen die blijvend hun gewoonten verbeteren en niet bij de 80% die terugvallen in oude gewoonten!
Niet alleen snelle oplossingen, maar blijvende verbeteringen; gerealiseerd vanuit mijn grote betrokkenheid bij de ontwikkeling van de mensen en mijn kracht om persoonlijk bij hen aan te sluiten en zonder oordeel te spiegelen.

Het geeft mij veel voldoening als iemand krachtig en bewust zijn eigen nieuwe weg vindt en de effecten ervaart van aanpassingen in zijn leef- en werkstijl!

Practice what you preach; zelf leef ik zoals ik mensen coach en begeleid. In mijn eigen dagelijkse realiteit merk ik dat een goede werk- en leefstijl het verschil kunnen maken tussen:
• stress en vanuit balans krachtig functioneren;
• vermoeidheid en fit zijn;
• (net) niet helemaal in je kracht zitten en vanuit passie werken;
• dat de dag je overkomt of dat je zelf regie hebt.
Zorgen voor vitaliteit gaat over gedrag en is een vaardigheid die iedereen kan leren!

Opleiding en ervaring

Mijn opleidingen tot leefstijlcoach en mentaal coach aangevuld met een specialisatie als natuurvoedingsadviseur combineer ik met mijn HR achtergrond (Personeelwetenschappen, UVT in Tilburg) en de management opleiding aan de Hotel Management School in Leeuwarden.

Lang werkte ik bij de gemeentelijke overheid in management- en beleidsadvies functies op HR. Daarna was ik een paar jaar beleidsadviseur HR bij de regiopolitie totdat ik door de gemeente werd teruggevraagd voor het opzetten van het Concern Management Ontwikkeltraject. In dit traject van, voor en door alle leidinggevenden had ik een coördinerende rol. Al met al heb ik in ruim 15 jaar veel ervaring op het gebied van gedragsverandering opgebouwd. Ik kan me snel inleven in de werksituatie van medewerkers en voel me thuis in organisaties.

Begin 2017 heb ik mijn baan opgezegd om mij volledig te richten op het versterken van vitaliteit van medewerkers. Hierbij komen alle opleidingen en opgedane ervaringen voor mij op een fantastische manier bij elkaar!

Door onderdeel te zijn van BOVC (Beroepsorganisatie voor Coaches) kies ik voor samenwerking, blijvende ontwikkeling als coach en verbinding met collega’s. Dit zijn belangrijke waarden voor mij.