Ga naar de inhoud

Lang had ik de overtuiging: ik ben geen ochtendmens

Jarenlang stond ik pas op na een paar keer snoozen om vervolgens direct in de 5e versnelling te zitten om de kinderen op tijd op school te krijgen en zelf ook zo vroeg mogelijk aan mijn werkdag te kunnen beginnen. Te laat was ik nooit (of hoogst uitzonderlijk😉), gejaagd zeker wel!

Zoveel mogelijk gedaan willen krijgen, hard doorwerken, pauzes overslaan of achter de laptop eten.. Herkenbaar? Op gegeven moment was ik zo vermoeid, zo wilde ik niet zijn…

Hoe je dag verloopt begint al op het moment dat je opstaat ’s ochtends. Wat is het eerste dat jij doet?!

  • Net als ik destijds nog even snoozen, want je ligt nog zo lekker, buiten is het donker en koud – en de dag zo starten met uitstelgedrag?
  • Of start jij ’s ochtends met even je Social Media checken – en ligt je aandacht bij wat anderen doen?
  • Of start jij direct met je werk / ga jij direct de deur uit – en begin je je dag al gehaast?
  • Of…

Ik was het beu om gejaagd en vermoeid te zijn.

Stap voor stap heb ik mijn gewoontes én overtuiging aangepast. Tuurlijk vergde dat in het begin even discipline om direct uit bed te gaan. Al heel snel voelde ik echter wat het me opleverde en ging ik zelfs de wekker eerder zetten om in een goede energie te komen. Ik vind het ontzettend fijn om in rust mijn dag te beginnen, de tijd te hebben voor alles en ontspannen aan de werkdag te beginnen. Nu, zoveel jaren later heb ik er al een rondje briskwalking opzitten voordat de rest van het gezin wakker wordt. Heerlijk!! Ik heb er de hele dag profijt van.

De kracht van een ochtendroutine zit in even de tijd nemen voor jezelf en de wereld om je heen nog even te snoozen. En kleine dingen te doen waar jij energie van krijgt en blij van wordt.Hoe begin jij je dag?!