Ga naar de inhoud

Vitale werknemers maken de organisatie krachtig van binnenuit

Zie je dit terug in jouw organisatie?
 • Werknemers hebben overvolle agenda’s. Ze proberen alle ballen zo goed mogelijk in de lucht te houden, ook als dat betekent dat er na werktijd nog dingen moeten gebeuren.
 • Ze zijn enorm betrokken bij de te behalen resultaten. Tijd om te lunchen schiet er regelmatig bij in en wordt een snelle boterham achter de computer.
 • Je merkt dat ze regelmatig vermoeid naar huis gaan en als je het vraagt zeggen ze dat ze wel eens een gebrek aan energie ervaren.
 • Je krijgt in gesprekken terug dat mensen regelmatig werkdruk ervaren. Bij een aantal medewerkers slaat het door in werkstress wat zijn weerslag heeft op de gezondheid van de werknemer en ook op de productiviteit.
 • Je wilt goed voor ze zorgen, maar vindt het een dilemma of je je wel of niet mag mengen in de leef- en werkstijl van je werknemers, voordat er echt wat aan de hand is.

Om werknemers te faciliteren zelf de regie te nemen op hun fysieke en mentale gezondheid zet ik binnen organisaties vaak een combinatie in van groepsworkshops met individuele coaching. Zo ondersteun je werknemers om in beweging te komen en de kracht van leefstijl te ervaren. Deze combinatie geeft een krachtig effect en op meerdere lagen mooie resultaten zowel op korte als lange termijn.

Waarom kiezen voor het ondersteunen van jouw werknemers?
 • Je wilt dat werknemers hun werk goed kunnen doen en de mogelijkheden krijgen om het zo goed mogelijk te doen.
 • Je wilt goed zorgen voor jouw werknemers. En je wilt als organisatie de ondersteuning op dit gebied goed regelen en het liefst preventief inzetten. Je wilt namelijk niet dat stress een serieus probleem wordt.
 • Hoewel de leefstijl van werknemers een eigen keuze is, kun jij als werkgever een actieve rol spelen om werknemers bewust te maken hoe zij hun gezondheid en vitaliteit positief kunnen beïnvloeden. En op het werk daar positief in kunt stimuleren.
 • Jij realiseert je dat de gezondheid van werknemers beide partijen ten goede komt.
 • Gezonde en vitale werknemers zijn productiever, innovatiever en creatiever. Ze hebben meer plezier in hun werk en verzuimen minder.
 • Je realiseert je ook dat het effect heeft op jouw imago en aantrekkelijkheid als werkgever voor bestaande én nieuwe werknemers. En dat je daarmee ook goed voor jouw organisatie zorgt.
 • Jij ziet dit als kans om invulling te geven aan goed werkgeverschap.

Het valt je op dat werknemers die het moeilijk hebben, de oorzaak daarvan vaak buiten zichzelf zoeken. Je zoekt manieren hoe je ze kunt helpen om ‘fit for the job’ te zijn door ze de mogelijkheid te geven om vanuit hun eigen prioriteit in beweging te komen en te ontdekken hoe ze beter met hun energie kunnen leren omgaan. Je weet dat het daarna ook op andere vlakken beweging zal brengen.

Jij hebt veel op je bord en realiseert je dat maatwerk nodig is om aan te kunnen sluiten bij de behoefte van de werknemer en om een laagje dieper te komen en je wilt dat de werknemer zelf in de lead komt en er blijvend iets verandert. Wanneer je niet ingrijpt wordt inzetbaarheid een serieus probleem voor de organisatie. De impact daarvan is zowel voor de werknemers als voor de continuïteit van de dienstverlening groot. Daarnaast brengt het extra kosten met zich mee. Je hebt hier zorgen over en zit regelmatig met je handen in het haar en zou graag eens met iemand praten die met een frisse blik en inhoudelijke expertise met werknemers aan de slag gaat en je werk uit handen neemt. Als je hier behoefte aan hebt, ga ik graag een keer vrijblijvend met je in gesprek. We kijken dan hoe we samen kunnen zorgen dat de werknemers in jouw organisatie in de lead komen als het gaat om hun mentale en fysieke fitheid.

Individuele werk- en leefstijlcoaching

Coaching is een snelle en effectieve manier om krachtige blijvende veranderingen aan te brengen. Één-op-één kunnen we een laag dieper, zodat inzicht in individuele (belemmerende) patronen ontstaat. Er komt een aanpak tot stand die precies bij de werknemer past. Hij krijgt grip op zijn werk- en leefstijl, waarmee hij productiever, zelfverzekerder, blijer wordt. Het vergroot zijn succes in het werk en privé.

Het traject bestaat uit 8 individuele coachingsgesprekken gedurende 4 maanden. De eerste maanden om de week en daarna zal de frequentie verminderen naar om de twee weken. Ik werk integraal en kijk vanuit zes gebieden naar werkvitaliteit: voeding, beweging, herstel, mindset, sociale contacten en zinvol leven. Vanuit de doelstelling van de werknemer deel ik kennis en inspiratie en coach ik op het zetten van concrete stappen om nieuwe gewoonten te bouwen. Zodat het blijvend is.

Opbouw traject

In het intakegesprek stellen we doelen en maken het plan van aanpak. En starten we direct met het concreet maken van de eerste veranderingen in de werk- en leefstijl.

Tijdens de overige 7 coachgesprekken zijn de individuele doelen van de werknemer leidend. Iedereen ontvangt het werkboek ‘Persoonlijk Actieplan – Zo ga ik mijn doel halen!’ met tips, oefeningen en tools om te zorgen dat het een blijvende gedragsverbetering wordt. Dit wordt telkens op maat per werknemer aangevuld met werkbladen over allerlei thema’s met praktische tips, oefeningen, reflectie- en huiswerkopdrachten.

Gedurende het traject is tussentijds contact altijd mogelijk.

Werkwijze

In mijn werkwijze schakel ik voortdurend tussen het creëren van inzicht en bewustwording door het delen van kennis en inspiratieen coaching op zetten van concrete stappen in de dagelijkse praktijk. Zo bouwen we nieuwe gewoonten. En leidt het tot een blijvende verbetering in de werk- en leefstijl.

Resultaat

Het resultaat is een medewerker die ontspannen kan werken, met volop energie en rust in zijn hoofd. Gezonde en vitale werknemers zijn productiever, innovatiever en creatiever. Ze hebben meer plezier in hun werk en verzuimen minder. Zowel de werknemer als de organisatie wordt van binnenuit krachtiger.

Groepstraject Energieker, fitter én productiever

Voor een groter effect binnen organisaties is het ook mogelijk om de individuele coaching aan te vullen met workshops tot een groepstraject. Van elkaar leren geeft herkenning, erkenning en andere perspectieven. Tijdens workshops deel ik kennis en inspiratie en maken werknemers op interactieve manier kennis met het effect van hun eigen werkstijl en andere leefstijlfactoren op hun energieniveau. Workshops zijn praktijk- en doelgericht, wat inhoudt dat medewerkers direct met de kennis en inspiratie aan de slag kunnen om hun vitaliteit tijdens de werkdag te verhogen.


Ervaringen van anderen

 • “Yvonne Bramer is met Natuurlijk Vitaal vanaf 2017 in samenwerking met onze organisatie aan de slag gegaan met vitaliteit. Onze medewerkers reageren met veel enthousiasme op de aanpak van Yvonne. Haar aanpak resulteert naast positieve effecten op leefstijl ook in eigenaarschap en het stellen van doelen.”
 • “Het is prettig samenwerken met Yvonne!”
 • “Yvonne heeft als externe expert deelgenomen aan de bijeenkomsten met vertegenwoordigers van alle organisatie-onderdelen in ons proces rondom de ervaren werkdruk. Samen willen we tot oplossingen komen die aansluiten bij de behoefte van de medewerkers. Naast het stellen van de goede vragen gaf Yvonne ons inzichten, een frisse blik en inhoudelijke expertise mee. Yvonne is pro-actief en prettig in de omgang.”
 • “Yvonne levert gedegen werk.”
 • “Yvonne weet goed aan te sluiten bij individuele medewerkers. Daardoor creëert ze een veilige omgeving waarin medewerkers zich in vertrouwen open stellen. En komt er op een dieper niveau echt beweging bij de mensen. En dat maakt Yvonne samen met de medewerker vervolgens heel praktisch en concreet in telkens weer kleine dagelijkse verbeteringen.”
 • “Medewerkers zijn enthousiast over de begeleiding van Yvonne. We horen dingen terug als:
  • De tools die Yvonne aanreikt kan ik direct toepassen en helpen mij heel goed. Ik voel me steeds krachtiger en meer in balans, ook qua mindset. De coaching is helemaal afgestemd op mij en mijn situatie; heel fijn!
  • “Heel mooi hoe Yvonne het persoonlijk maakt door te levellen naar mij; en mij te adviseren in precies dat wat ik nodig had. Zonder oordeel. Jij hebt verschil gemaakt in ons gezin. Het heeft zoveel meerwaarde dat ik met jou heb gesproken.
  • Ik maak nu bewuster mijn keuzes. En ik merk dat door deze manier van veranderen al veel dingen nu standaard in mijn patroon zitten, zonder dat meer moeite kost. De gesprekken heb ik als prima ervaren. Het is echt mooi dat mijn werkgever dit aanbiedt voor haar medewerkers. Het is een onderdeel van goede zorg voor het personeel, zeker in deze roerige tijd.
  • De consulten met jou vind ik prettig en zinvol. Je bent enthousiast en zit vol ideeën. Door mij op een andere manier naar de situatie te laten kijken, geeft het me inspiratie om aan de slag te gaan. En dat elke keer weer. Dank je wel voor jouw bijdrage aan mijn ontwikkelingsproces.
  • Ik ervaar ontzettend veel winst. Veel bewustwording op mijn patronen. En dat in combinatie met jouw kennis en inspiratie die jij echt op mijn situatie afstemt, heeft me veel stappen verder geholpen.“