Ga naar de inhoud

Twee factoren die je succes bepalen; Ken jij ze?

Doen en klein

Deze staan centraal in al mijn activiteiten. Zo bouwen we samen nieuwe gewoonten die passen bij de werknemer. Blijvende verandering dus!

Voor veel werknemers blijkt dat vaak helemaal niet zo eenvoudig te zijn. Ze weten meestal best wat ze willen en waarom het goed voor ze zou zijn. En dan zijn er talloze praktische en mentale drempels waardoor ze het toch uitstellen. En blijven ze strijden omdat het maar niet lukt om gewenste veranderingen (blijvend) te bereiken. We zijn zo geprogrammeerd door alles wat we hebben meegekregen en meegemaakt. Slechts 5% van ons gedrag is bewust. Weinig he?!

Het bouwen van nieuwe gewoontes is een manier om blijvend meer doelen te bereiken zonder dat het veel energie blijft kosten. In het begin vergt het actie en discipline en als je een nieuwe gewoonte hebt gebouwd, nauwelijks meer. Net als al die andere gewoonten die we allemaal hebben en we onbewust uitvoeren. 

En die actie en discipline? Die is zeer goed te doen als je de stappen klein genoeg houdt. Het wat en hoe is voor elke werknemer anders. Altijd maatwerk dus.

Dus stop met vechten tegen werkdruk of een gebrek aan energie, bouw nieuwe gewoontes!

In het kader van doen en klein zijn wij zondag last minute spontaan een dagje naar de kust geweest omdat langer er qua planning niet in zat. Even uitwaaien en nieuwe ideeën opdoen én heerlijk genieten van de zon. Fijne extra energie!