Ga naar de inhoud

Aqua!

Gaaf dat Ronaldo als rolmodel in de persconferentie een fantastisch statement maakte. Water, zo belangrijk voor ons; fysiek en mentaal! Ja, ik hoorde ook in de media dat hij actief reclame maakt voor fast food. Dat heeft weer heel andere uitwerking op ons lichaam… Ik kies er voor om het licht te zetten op dat wat helpt en goed gaat zodat we daar meer van krijgen! Dus hierbij:

Voldoende vocht

Elke stap in de goede richting is waardevol. Bijvoorbeeld door elke ochtend te starten met 1 à 2 glazen water. Dagelijks voldoende drinken is heel belangrijk voor jouw energie en gezondheid. Het zorgt o.a. voor een goed transport van voedingstoffen en afvalstoffen.
Tip: maak hierbij onderscheid tussen drinken dat vocht toevoegt en drinken dat dat niet doet. Vaak drinken we volop koffie, thee, sapjes, frisdrank en zuiveldranken. Ons lichaam heeft vocht nodig. Probeer wat vaker te kiezen voor water en kruidenthee. Geef je water een lekkere smaak met een takje munt, basilicum of wat fruit. Of zet als eerste stap telkens als je koffie drinkt er een glas water naast.