Ga naar de inhoud

Bewustwording, kennis opdoen en genieten

Een fijne combi met effect! Gemeente Rijssen-Holten heeft me in verband met de Nationale Vitaliteitsweek 2021 uitgenodigd om informeel kennis te komen delen over de effecten van werk- en leefstijl op je energie, productiviteit en werkplezier en ondertussen voedzame snacks te proeven. In het gemeentehuis, zwembad en de sporthallen. Dat leverde mooie gesprekken en enthousiaste reacties op. Én inspiratie voor de werknemers om eens andere tussendoortjes te kiezen.

Wist jij dat voedzame snacks zorgen voor:

  • Stabiele energie tijdens jouw werkdag
  • Voorkomen van dips
  • Hogere alertheid, concentratie en productiviteit
  • Minder stress
  • Betere weerstand
  • Voedingstoffen die je lijf nodig heeft om goed te kunnen functioneren
  • Betere stemming

Dat voeding heeft ook alles te maken met je concentratie, wist jij dat?! Drukte en/of stress kost enorm veel voedingsstoffen. Juist dan zijn veel werknemers geneigd om even snel tussendoor, of achter de computer te eten en vaker te grijpen naar dingen die snel energie geven. Vaak met veel suiker. Het voelt even energiek maar al snel werkt het je tegen en ligt een vicieuze cirkel op de loer.

Dus als je wilt tussend’oren kies dan voor iets voedzaams. Je kan van allerlei lekkers maken. Ook eenvoudig. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, echt! Als je daar geen lol in hebt, kan je ook bijvoorbeeld wat (ongezouten en ongebrande) noten bij je fruit nemen, notenpasta op een stuk appel smeren, kiezen voor snackgroenten of eens een ei nemen. Zo ga je steeds meer samenwerken met je lijf. Je zal blij zijn met het effect!

En mijn kers op de taart de afgelopen dagen?! Dat ik oud-cliënten weer even sprak; erg leuk!

Wil jij jouw recept vinden voor ‘Ontspannen werken, volop energie én rust in het hoofd’, bel of mail me even!