Ga naar de inhoud

Blue Monday

“Hoezo Blue Monday?! Die komt niet meer na dit traject”
Zei mijn cliënt net in het afrondende gesprek. ‘Het is nu zó anders’ dan toen ik dit traject begon. Ik merk super veel verschil. In hoe ik mij voel, hoe ik dingen doe. Ik heb zoveel energie en het piekeren is veel minder. Ik werk met meer plezier, ervaar meer balans en merk privé veel verschil in de relaties thuis en met vriendinnen.’

Blue Monday? Of jouw begin om deze keer echt grip te krijgen?!
Jij kunt jouw realiteit maken. Veel meer dan we zelf soms doorhebben. Een van de belangrijke ingrediënten waar de laatste jaren al zoveel mensen fantastische resultaten mee hebben gemaakt, is:
Zet kleine stappen!

Als je doorhebt hoe je nieuwe gewoontes kunt bouwen heb je goud voor jezelf in handen. En kun je voor eens en altijd afrekenen met het ‘goede voornemen-effect’.
Goede voornemens; ik zie het de afgelopen weken weer in sportschool. Het is opvallend druk. Zo druk dat ik reminders in mijn agenda heb om tijdig mijn favoriete groepslessen te reserveren. Anders heb ik geen plek. Een fenomeen dat elk jaar twee jaar voorkomt: in januari en na de zomer. En ook telkens na een aantal weken weer verdwijnt. Mensen proberen het steeds weer. Met fantastische intenties. Alleen slaagt een groot deel van die mensen er slechts tijdelijk in om te realiseren wat ze willen. Om dan weer op oude automatismen terug te vallen. Zo jammer. En vaak ook nog met een gedachte dat het ‘weer niet is gelukt’.

Wat als je deze goede intenties, jouw energie zou inzetten om nieuwe gewoontes te bouwen? Uit eigen ervaring én vele trajecten de afgelopen jaren weet ik dat ook jij blijvende resultaten kan halen. Nieuwe gewoonten die dan geen energie meer kosten en je wel van alles opleveren. Meer energie bijvoorbeeld, rust in je hoofd, lekkerder in je vel zitten. Dat zijn resultaten die ik terugkrijg van medewerkers.

Dus voordat de waan van de dag je overneemt en jou weer in je oude gewoontes trekt, bedenk dat jij je eigen realiteit kunt maken.
Een van de ingrediënten is dus om te zorgen dat je kleine stappen gaat zetten in plaats van het roer omgooit op wilskracht. Bedenk voor jezelf een kleine stap die je vandaag nog kunt zetten. Een stapje richting het doel dat jij hebt. En spreek met jezelf af om dit kleine stapje telkens weer te zetten. En het zo verder uit te bouwen. Enne, geen stap is te klein!

Welke beslissing maak jij vandaag voor jezelf? Met welke stap begin jij?!
Maak er een mooie dag van!

Wil je meer weten over blijvende gedragsverandering en hoe jij de regie terugkrijgt over jouw vitaliteit? Ik help je graag.