Ga naar de inhoud

Yvonne Bramer
Eigenaar Natuurlijk Vitaal
Werk- en leefstijlcoach

Op die donderdagavond veranderde mijn leven. Ik trof een oud-collega die wel nieuwe batterijen leek te hebben. Dat wilde ik ook! Ik voelde me vaak gejaagd en was moe als de kinderen ’s avonds op bed lagen en ik nog van alles moest doen voor mijn werk en thuis. Toch zette ik me er vaak toe om alle ballen zo goed mogelijk in de lucht te houden. Met een druk en gespannen hoofd als resultaat.

Mijn oud-collega bleek zijn voeding te hebben aangepast. Zo kwam voeding terug in mijn leven, mijn oude liefde. En mijn redding! Want na die avond paste ik ook mijn eetpatroon aan. Voor mij de perfecte ingang; ik vind het leuk om te koken en nieuwe dingen te proberen, het gaf mij ontspanning én ik had een concreet startpunt.

Al snel had ik veel meer energie. Nu ik had ontdekt hoeveel invloed alleen al mijn voeding had, kwam alles in een stroomversnelling. Mijn interesse was gewekt! Ik wilde leren wat er fysiek en mentaal nog meer mogelijk was. Ik investeerde in opleidingen, las alles dat los en vast zat en probeerde alles uit. Terwijl de feitelijke situatie zo’n beetje hetzelfde bleef, veranderde mijn wereld totaal.

Nu werk ik ontspannen en heb ik grip op mijn energie, mijn gedachten en mijn (werk-) dag. ’s Ochtends begin ik fris en vol energie aan mijn dag, geniet ik van mijn ochtendwandeling voordat ik de kinderen wakker maak. (Als je me dit jaren geleden had gezegd, had ik er hard om gelachen). Ik heb zelf de touwtjes in handen; de dag overkomt me niet meer. Door mijn dag anders in te richten, is mijn concentratie stukken beter waardoor ik mijn werk beter en in minder tijd doe. Ik maak bewust mijn eigen keuzes, ken mijn grenzen en geniet in het nu in plaats van dat mijn gedachten malen over wat al geweest is of nog komt. Zonder moeite houd ik mijn batterij nu de hele dag vol. Mijn hoofd en lijf voelen ontspannen. Energiedips, piekeren en slecht slapen zijn verleden tijd, het eten heeft me nog nooit zo goed gesmaakt en mijn lijf heeft zin om te bewegen. Ik heb energie voor 10, ook na mijn werkdag!

Iemand vergeleek mij met een amethist; eerst zie je een steen; stevig, rotsvast, een betrouwbare en solide gesprekspartner. En als je ‘m omdraait is de steen kleurrijk, heeft hij meer diepgang en humor dan je eerst zag en schittert hij je tegemoet. Dat maakt mijn verbinding met de ander sterk. Vanuit die nabijheid raak ik mensen en bouwen we samen aan nieuwe gewoonten zodat zij ook met een ontspannen hoofd en lijf ontspannen kunnen werken.

Mijn visie op werk- en leefstijl

Werken aan vitaliteit en gezondheid is zoveel krachtiger en leuker dan strijden tegen werkdruk en gebrek aan energie. Dus vecht niet langer; bouw aan nieuwe gewoonten! Zodat het blijvend is.

Typisch Yvonne

 • Ik houd van groei en ontwikkeling; lees 3 boeken tegelijk en vind het een grote ontdekkingsreis!
 • Nog steeds sta ik graag voor iedereen klaar én daarnaast neem nu ook afspraken met mijzelf serieus.
 • Ik houd van lang tafelen, goede gesprekken en veel plezier.
 • En vind het nu ook heerlijk om de stilte en natuur in mijn eentje op te zoeken.
 • De werking van het menselijk lichaam fascineert mij mateloos.
 • Ik ben gek op het ontdekken van nieuwe plekken en andere culturen.
 • Muziek van de Counting Crows vind ik gaaf.
 • Vroeger was ik een ‘koekjes-monster’ en nu taal ik er niet meer naar.
 • Van het uitwisselen van recepten die makkelijk, snel en super lekker zijn, word ik heel blij.
 • Eerder was ik ’s ochtends een echte ‘snoozer’; nu sta ik vroeg op om een half uur te lopen voordat ik de kinderen wek. Wat een heerlijk begin van de dag!
 • Ik mijn baan heb opgezegd nog voordat ik examen deed van mijn eerste opleiding, omdat ik voelde dat dit is wat ik te doen heb. Hier komt alle kennis en ervaring op een voor mij fantastische manier bij elkaar.