Ga naar de inhoud

Leefstijl is veel meer dan voeding en bewegen

Denk jij bij leefstijl ook direct aan voeding en bewegen?! Er is meer belangrijk om te zorgen voor langdurig meer energie. Tuurlijk zijn het belangrijke ingangen, maar als je je alleen op voeding en bewegen richt mis je een paar cruciale dingen. Het gaat over meer! Herstel en mindset bijvoorbeeld.

Heb jij wel eens het gevoel geleefd te worden óf heb je regelmatig last hebt van twijfelende of negatieve gedachten óf ken je het gevoel dat het nooit genoeg is hoe hard je ook werkt en is jouw neiging om steeds harder te gaan werken?

Tuurlijk is het dan belangrijk om goede voeding binnen te krijgen en te zorgen voor beweging, beide zijn belangrijke ingangen voor fysieke energie. Hoe goed beide ook zijn, toch zal je niet overlopen van energie. Het gaat ook over herstel en je mindset. Op dat vlak hebben we vaak zoveel onbewuste gewoontes dat we het soms zelf niet eens doorhebben dat we onze eigen energie tegen werken.

Hoewel druk zijn de laatste anderhalf jaar in een ander licht is komen te staan, is “druk!” nog steeds een veel gehoord antwoord op de vraag “hoe is het?” . Het lijkt ook soms wel bijna nodig om het gevoel te hebben dat je er bij hoort. Zeg jij wel eens op een feestje of tegen vrienden het tegenovergestelde? Je krijgt vast vragende blikken😉. We voelen ons er vaak goed bij om druk te zijn. Druk met het in de lucht houden van alle ballen, je werk goed willen doen, het lastig vinden om nee te zeggen als je collega of leidinggevende een beroep op je doet etc. En dan heb ik het nog helemaal niet over alles wat er privé nog bij kan komen. Tijd om dingen te doen die jij heel graag doet en waar jij energie van krijgt, schieten er regelmatig bij in. “Komt morgen of volgende week wel weer”; herken je het?!

Over mindset en herstel is veel te zeggen. Vandaag 2 tips die al veel verschil voor jou gaan maken:

Plan, net als veel andere dingen, ook de tijd voor jouw energiegevers in je agenda. Zodat jij zelf niet langer het sluitstuk bent van je eigen agenda. Én spreek met jezelf af dat een afspraak met jezelf net zo belangrijk is als met iemand anders. Geniet van de energie die je er voor terugkrijgt!

Weer een kleine stap richting ontspannen werken, volop energie en rust in je hoofd!