Ga naar de inhoud

Waar hoop jij op komend jaar als het gaat om jouw werkvitaliteit? Wat zou jij graag anders willen?

Heb je de juiste gewoontes en de juiste omgeving, dan ga je de juiste dingen doen!

Overal om mij heen hoor ik mensen over goede voornemens. Prachtig! Super dat mensen hun behoeftes onderkennen en zich voornemen om iets te veranderen en dichter bij hun doel te komen.

Helaas verdwijnt het overgrote deel van de goede voornemens in de komende weken als sneeuw voor de zon. Niet omdat ze het niet meer willen, maar omdat de automatische piloot het vaak snel weer overneemt. Misschien is het doel te groot, te weinig concreet, heb je niet helemaal scherp gemaakt waarom het voor belangrijk is, heb je doel niet onderverdeeld in kleine stappen, wordt je ingehaald door je dagelijkse gang van zaken die op de automatische piloot toch snel weer voorrang krijgt, weet je niet goed weten hoe je het aan kunt pakken en ga zo maar door… misschien speelt voor jou nog wel iets anders mee.

Terwijl de intentie achter je voornemen vast fantastisch is! Dus voor je het weet heb je er een teleurstelling bij omdat het ‘weer niet lukt’ en denk je allerlei dingen over jezelf die je niet gaan helpen.

Nieuwe gewoontes bouwen en zorgen voor de juiste omgeving zijn essentieel als je dingen wilt veranderen. En iedereen kan dat! Om er een succeservaring van te maken en dat te veranderen wat je zo graag wil is het fijn om s4amen te werken met je lijf en brein. De kans dat jij het op wilskracht van je lijf en brein wint, is niet zo groot op lange termijn.

Je gewoontes, je omgeving; ze kunnen je tegenwerken, je kunt ze ook voor je laten werken! Hoe fijn is het als je  op de automatische piloot gewoontes hebt die je helpen. Zodat jij bereikt wat voor jou belangrijk is. Je hoeft er echt niet alles uit te halen. Wel wat voor jou belangrijk is. Dat is een groot verschil. Het gaat om jou, om wat jij wil.

Wil jij ontspannen werken, volop energie en rust in je hoofd? Laten we samen nieuwe gewoontes bouwen, blijvende gedragsverandering, zodat het werkt! Praktisch, nuchter en concreet.

Kijk voor meer info op www.praktijknatuurlijkvitaal.nl Werk jij bij een van de Twentse overheden; kijk dan op het aanbod van Twentse Kracht. Binnenkort staan er weer workshops en het traject Energieker, fitter en productiever in 90 dagen op het programma. Laten we samenwerken zodat jij je zeker weet dat het je deze keer lukt!