Ga naar de inhoud

Waar zet jij jouw aandacht op?

Studies wijzen uit dat dankbaarheid positief bijdraagt aan jouw fysieke en mentale gezondheid. Zijn blije mensen dankbaar? Of zijn dankbare mensen blij? Je kan het van meerdere kanten bekijken er mooie gesprekken over voeren.

Je dankbaar voelen en dat uiten maakt niet alleen gelukkiger, het vergroot ook ons empathisch vermogen, maakt ons zelfbewuster, helpt ons beter te herstellen en slapen. Én zorgt ervoor dat we flexibeler kunnen omgaan met stressvolle situaties.

Sta jij wel eens stil bij het effect voor jouzelf als jij je blijheid of dankbaarheid toont aan een ander?! Voor beide partijen heeft het voordeel.

Dankbaarheid en de focus op waar jij blij van wordt, is een vaardigheid. En dus trainbaar!

Waar ben jij vandaag blij mee of dankbaar voor? Je kan er even aan denken óf het even opschrijven. Dat maakt dat je er nog bewuster mee bezig bent. Je kunt ervoor kiezen om het ’s ochtends te doen en hiermee je dag in te gaan, of ’s avonds als terugblik om lekker me in slaap te vallen.

Er alleen even bij stil staan en je blijheid (weer) voelen. Dat is alles. Mij geeft het een heel krachtig en tevreden gevoel. Simpelweg bewust dankbaar zijn. Ook voor heel kleine dingen. Heerlijk 😊!!

Vandaag ben ik heel blij met de feedback die ik kreeg: ‘ik wist dat er wat moest gebeuren maar wist niet hoe. Ik was druk en bezig met alles en iedereen en denderde maar door. Met de hulp van Yvonne heb ik geleerd signalen te herkennen en wat ik nodig heb. Nu voel ik me energieker, heb ik meer grip én weet ik hoe ik die grip kan behouden. Ik vind het coachtraject van Yvonne een echte aanrader!’