Ga naar de inhoud

Wat het jou als leidinggevende oplevert?

Afgelopen week waren er 3 werknemers die me teruggaven dat dreigende uitval is voorkomen door onze coachgesprekken. Hoe gaaf! Het maakt me blij en dankbaar dat ik daar een bijdrage aan kan leveren. Het is zo mooi om te zien wat het werknemers én daarmee organisaties oplevert:

  • Werknemers die veel meer energie en concentratie hebben, lekkerder in hun vel zitten en daardoor hun werk beter doen;
  • Ook komt het regelmatig voor dat door de inzichten die ze opdoen ze de moed hebben andere keuzes te maken. Binnen de huidige functie of een stap naar een andere functie die veel beter past. Beide met het gevolg voor de organisatie dat de geleverde kwaliteit en productiviteit van de werknemer stijgt.
  • En dus het voorkomen van dreigend uitval.

Allemaal omdat ze niet langer de oorzaken en oplossingen buiten zichzelf zoeken maar in zichzelf. Dat levert telkens weer stralende ogen en veel vitaliteit en kracht op!

Al jaren begeleid ik werknemers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die geleefd worden door de waan van de dag, zich moe en gejaagd voelen en een gespannen en druk hoofd ervaren hoe ze ontspannen kunnen werken zodat ze volop energie in hun lijf en rust in hun hoofd hebben waardoor hun productiviteit fors verbetert.

Dit gun ik iedereen; zowel de werkgevers als werknemers. Vitale werknemers maken de organisatie krachtig van binnenuit. Het levert zoveel energie, eigenaarschap en blijvende verbetering op.

Als leidinggevende kun je eigenaarschap stimuleren door werknemers vanuit verbinding vragen te stellen en feedback te delen. Eigenaarschap is de meest krachtige en duurzame weg naar blijvende verbetering.

Bel of mail me als jij ook wilt zorgen dat de werknemers in jouw organisatie in de lead komen als het gaat om hun fysieke en mentale fitheid zodat er blijvend iets verandert. Voor de werknemer zelf, zijn inzetbaarheid én de kwaliteit van het werk.