Ga naar de inhoud

Winterdip of wintergeluk?! Welk effect heeft de winter op jou? 

De winter heeft flink zijn intrede gedaan. Kortom, korte dagen, lagere temperaturen en meer neerslag. Klachten als vermoeidheid en somberheid hoor je in deze periode vaker in de wandelgangen en dat is niet vreemd want deze klachten worden vaak gelinkt aan de welbekende winterdip.

Persoonlijk ben ik meer van de positieve benadering en omdenken, dus laten wij vooral niet vergeten dat er voldoende manieren zijn om gezond en energiek te blijven, ook in de winter! De foto maakte ik gisteren tijdens een wandelcoach afspraak in de omgeving van het Kalheupinkpark. Het was prachtig!!

  1. 🏋️ Blijf actief: Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, zelfs als het koud is. Ga wandelen, sporten om je energie op peil te houden.
  2. 🥦 Eet gezond: Vergeet je groenten en fruit niet! Het versterkt je immuunsysteem en houd je gezond.
  3. ☀️ Zoek het daglicht op: Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht op te vangen. Dat kan helpen om de effecten van een winterdip te verminderen.
  4. 🧘 Ontspan en laad op: Neem de tijd voor jezelf en voor ontspanning. Meditatie, yoga en warme baden kunnen wonderen doen voor je.
  5. 🛌 Prioriteer slaap: Een goede nachtrust is superbelangrijk. Zorg voor een regelmatig slaapritme en voldoende rust.
  6. ❤️Wees lief voor jezelf!

Winterdagen kunnen uitdagend zijn dus steek je openhaard aan, lees een boek, spreek af met familie of vrienden, verwen jezelf met een sauna bezoek, massage of gewoon een leuke film.

Transformeer de winter dip in winter GELUK! Omarm de winter en zorg goed voor jezelf, dan komen wij de winter stralend en gezond door!

Hoe zit het met jouw wintergeluk?

Wat zijn jouw geheimen om ook in de winter gezond en energiek te blijven?