Ga naar de inhoud

Zo wordt moeten willen!

Regelmatig hoor ik de woorden als ‘lastig’ en ‘moeten’ en allerlei synoniemen die je daarbij kan bedenken. En ik snap het, zo goed…

“Het is lastig om te doen wat ik eigenlijk zou willen, moeilijk om niet te snaaien, balen dat het me elke keer weer overkomt dat ik me aan het einde van de werkdag zo moe voel.” En tegelijkertijd zit er vaak zo’n krachtige wens onder om je anders te voelen.

We willen allemaal wel gezond en fit zijn zonder dat we stress ervaren en zo oud worden. En toch ervaren veel werknemers veel vermoeidheid, werkdruk en -stress.

Dat komt voor een deel door wat er van jou gevraagd wordt én voor een deel hoe jij daar mee omgaat.

Tijdens mijn coaching deel ik graag kennis omdat nieuwe inzichten zo goed kunnen helpen om het anders te kunnen bekijken en anders te gaan handelen. Bijvoorbeeld over hoe je blijvende gedragsverandering kan bereiken. Deze week heb ik bij een aantal werknemers zulke mooie effecten gezien!

De tip die ik er vandaag uitlicht is om voor jezelf na te gaan waarom het zo belangrijk voor je is om fit en energiek te zijn. Vitaliteit is geen doel op zich wat mij betreft. Doordat jij je vitaal voelt, kan jij die dingen doen die voor jou belangrijk zijn, zowel in je werk als privé. Dat helder hebben is een cruciale stap! Dan moet je niet meer van alles, dan wil je acties nemen op het gebied van jouw werkvitaliteit! Zodat jij je de hele dag energiek voelt én ook ’s avonds de energie hebt om die dingen te doen die jij zo graag doet.

Met mijn fietstassen goed gevuld met groente van de boer begin ik nu aan het weekend. Heerlijk zonnig weekend gewenst!